Posted on Leave a comment

Marka

Har du hørt om marka? Hva er det? Hvor ligger den? Marka er skogen som ligger rundt og i Oslo. I areal er Oslo en stor by fordi den har mye skog. Det er ikke lov til å bygge hus i Marka. Området skal vi som bor i byen og de som besøker den, bruke til å gå på tur, sykle, plukke bær og gå på ski. Marka har mange løyper. Du kan følge skiltene eller lese på kartet. Ei løype er en sti eller vei. Den kan være rød eller blå.

Noen løyper går til hytter med servering. Der kan du kjøpe vafler og kaffe. Om sommeren pleier de å selge is. Om vinteren selger de skismøring. På lørdager og søndager er det ofte mange gjester. Det kan være vanskelig å finne ledig bord. Køen i kassa kan være veldig lang midt på dagen. Noen ganger starter køen utenfor på trappa. Derfor er det best å komme før klokka tolv og etter to.

skismøring – det vi smører under skiene
en kø – når du skal betale i butikk og mange står foran deg, da står du i kø.

Leave a Reply