Marka

Har du hørt om marka? Hva er det? Hvor ligger den? Marka er skogen som ligger rundt og i Oslo. I areal er Oslo en stor by fordi den har mye skog. Det er ikke lov til å bygge hus i Marka. Området skal vi som bor i byen og de som besøker den, bruke til å gå på tur, sykle, plukke bær og gå på ski. Marka har mange løyper. Du kan følge skiltene eller lese på kartet. Ei løype er en sti eller vei. Den kan være rød eller blå.

Noen løyper går til hytter med servering. Der kan du kjøpe vafler og kaffe. Om sommeren pleier de å selge is. Om vinteren selger de skismøring. På lørdager og søndager er det ofte mange gjester. Det kan være vanskelig å finne ledig bord. Køen i kassa kan være veldig lang midt på dagen. Noen ganger starter køen utenfor på trappa. Derfor er det best å komme før klokka tolv og etter to.

skismøring – det vi smører under skiene
en kø – når du skal betale i butikk og mange står foran deg, da står du i kø.

Published by sisselofstad

Jeg er norsklærer og forfatter. På bloggen min kan du lese enkle tekster og gjøre oppgaver. Jeg håper du blir flink i norsk! Hilsen Sissel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: