Posted on Leave a comment

Hvem er du? Hend

Dette er Hend, ei tjuefire år gammel jente fra Egypt. Hun bor i hovedstaden Kairo hvor hun studerer. Hend går på Universitetet i Kairo. Der studerer hun veterinærmedisin. Hun valgte faget fordi hun elsker dyr. Hend har et stort ønske om å hjelpe syke dyr. Derfor vil hun bli dyrlege.
Hend liker livet som student fordi hun synes det er gøy å lære nye ting. På studiet lærer de om dyr og medisin. Hun må lese mange tykke bøker om teori. Studentene i veterinærmedisin har også praksis. Derfor er Hend på en dyreklinikk. Der lærer hun hvordan hun skal hjelpe dyr. Hun må undersøke forskjellige dyr og stille diagnose. Hva er galt med dyret? Hva feiler det dyret? Trenger dyret medisin? Hva slags medisin? Dette er spørsmål Hend må svare på som dyrlege.

Studiene betyr mye for Hend. Det gjør også religionen hennes, islam. De fem søylene er viktige i islam. Hend følger muslimske ritualer og leveregler. Å spise svinekjøtt er ikke lov. Hun ber fem ganger om dagen. Den første bønnen ber hun før soloppgang. Minareten forteller Hend tidspunktet for bønnen. Før hun kan be, må hun vaske hendene, ansiktet og føttene. Hun ber ikke når hun har menstruasjon. Hend deler religionen med familien sin. De går i moskeen sammen. Kvinner og menn sitter ikke sammen i moskeen. Derfor sitter Hend sammen med mora og søstera si.

Å følge Allah og islam hjelper Hend med å gjøre det som er viktig og bra. Ikke bare for henne, men for felleskapet. Religionen hjelper henne med å være et godt menneske.

Spørsmål

  1. Hva driver Hend med?
  2. Hvorfor vil hun bli dyrlege?
  3. Hva må hun gjøre på universitetet?
  4. Er Hend religiøs?
  5. Hvordan praktiserer hun troen sin?
  6. Hvorfor tror du at religionen er viktig for henne?

Leave a Reply