Hvem er du? Dieter

Hei alle sammen, jeg heter Dieter og er en sporty tysker fra Köln. For to år siden flyttet jeg til Stavanger i Norge. Jeg hadde akkurat blitt ferdig med studiene mine, og hadde hørt at det var mange spennende jobber å få i Norge. Etter tre måneder og mange hundre søknader, fikk jeg en telefon fra ei dame som lurte på om jeg ville komme på intervju. Ja, svarte jeg og bestilte billetter til Sola flyplass ved Stavanger samme kveld.

Mitt første møte med Norge var bra. Folk var og er hyggelige. Tysk og norsk ligner litt på hverandre, så jeg brukte ett år på å lære meg norsk. Nå snakker og forstår jeg nesten alt. På jobben snakker vi ofte engelsk fordi jeg jobber i et internasjonalt selskap.
Av og til er det mye å gjøre på jobben. Men jeg slutter nesten alltid fire eller fem. Jeg synes at det er en fin balanse mellom jobb og fritid i Norge. To kvelder i uka spiller jeg for eksempel fotball. Jeg har også mulighet til å drive med mange friluftsaktiviteter i helger og ferier. Jeg går på tur og fisker.

I høst inviterte en kollega meg med på surfing. Kan vi det i Norge, tenkte jeg da han spurte meg. Men det kan vi! I nærheten av Stavanger et det mange som surfer. Nå har jeg kjøpt meg surfebrett og surfer i helgene. Det er kult!

Spørsmål

  1. Hvorfor ville Dieter flytte til Norge?
  2. Hvilket førsteinntrykk fikk han av Norge?
  3. Synes du at han brukte lang eller kort tid på å lære norsk?
  4. Hvilke fordeler ser han ved å jobbe og bo i Norge?
  5. Hva synes du er bra eller dårlig i Norge?
  6. Har du fått nye fritidsinteresser i Norge?
  7. Hva synes du om norsk natur?
  8. Dieter er ingeniør og bor i Stavanger. Hvilken bransje tror du han jobber i?

Skriv en tekst om deg selv.

Published by sisselofstad

Jeg er norsklærer og forfatter. På bloggen min kan du lese enkle tekster og gjøre oppgaver. Jeg håper du blir flink i norsk! Hilsen Sissel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: