Posted on Leave a comment

Julehjelp ønskes

smiling black woman choosing christmas decorations in store

Det nærmer seg jul og flere butikker trenger hjelp. Er du arbeidsledig? Vil du inn på arbeidsmarkedet? Dette kan være DIN sjanse for å få en jobb. Jeg har lagt merke til at flere butikker nå har hengt opp plakater om at de trenger julehjelp. Så ta deg en tur rundt på sentre eller i handlegater for å se om du finner en butikk du kunne tenke deg å jobbe i.

Her kan du lese en stillingsannonse og en søknad på stilling som julehjelp i en interiørbutikk. Hva er interiør? Det er hvordan det ser ut inne. Vi har et interiør hjemme, på jobben, på restauranter og så videre. En interiørbutikk har ting til hjemmet. Det kan være servise (glass, boller, kopper, asjetter, skåler og så videre). Det kan være vaser, duker, servietter og lys. Butikken kan også selge møbler.

Nordmenn elsker å kose seg inne, så det er mange interiørbutikker her i landet. Noen interiørbutikker er kjedebutikker. En kjedebutikk er en butikk som finnes flere steder i Norge. De heter det samme og har de samme varene.

Hva skal du gjøre?

Først skal du lese stillingsannonsen. Så skal du lese søknaden. Til slutt gjør du oppgaver.

Det er viktig å tilpasse søknaden etter stillingsannonsen. Hva betyr å tilpasse? Her betyr det å skrive en søknad hvor du presenterer deg som akkurat den arbeidsgiveren trenger og ønsker seg. Derfor er det viktig at du leser stillingsannonsen nøye.

Det Lune Hjørnet søker julehjelp

Er du lidenskapelig opptatt av interiør og trender? Brenner du for å gi den beste kundeservicen?

Da vil du trives som butikkselger i Det Lune Hjørnet! Vi trenger for tiden to julehjelpere som kan jobbe ettermiddager og i helger fram til jul. Arbeidsoppgavene dine vil være salg og service. Det innebærer å stå i kassa, fylle på varer, veilede kunder om produktene og pakke inn gaver.

Vi ønsker oss julehjelpere som

 • er gode kremmere
 • har estetisk sans
 • er ryddige og pålitelige
 • er over 18 år
 • tåler stress
 • har salgserfaring fra butikk

Vi tilbyr

 • godt arbeidsmiljø
 • karrieremuligheter

Lever CV og søknad direkte til butikksjefen eller elektronisk til Detlunehjornet@gmail.com

Søknad på stilling som julehjelper

Viser til plakaten i butikken og hyggelig samtale med butikksjefen Linda Hammer den 11.11 og søker med stor interesse på stillingen som julehjelper.

I hele min karriere har jeg jobbet med salg og service. Da jeg var 16 år fikk jeg min første jobb i en klesbutikk og forsto raskt at jeg var flink til å prate med mennesker. Sjefen min sa at jeg hadde blikket, en egen evne til å forstå hva kunden likte og trengte. Dette gjorde meg til butikkens beste selger. Derfor fikk jeg mer ansvar. Jeg lærte opp nye ansatte og hjalp til å lage utstillingene i vinduene. Da jeg begynte på utdannelsen min innen markedsføring og reklame, beholdt jeg jobben i klesbutikken og arbeidet der i ferier og på lørdager. Da jeg var ferdig utdannet grafisk designer, fikk jeg jobb i et reklamebyrå.

For ni måneder siden flyttet jeg fra Portugal med familien min til Norge. Mannen min fikk et attraktivt jobbtilbud og vi skal være her i minst fem år. Jeg går i dag på norskkurs og vil gjerne jobbe litt ved siden av. Derfor passer det fint å arbeide ettermiddager og i helger. Jeg håper at jobben som julehjelper kan være en billett inn på arbeidsmarkedet i Norge.

Kolleger beskriver meg som vennlig, høflig og samarbeidsvillig. Jeg klarer å holde fokus når det koker rundt meg. Fra reklamebransjen er jeg vant til kreative prosesser, korte tidsfrister og kundekontakt. Stilen min er moderne, tidløs og elegant.

Jeg stiller gjerne opp til intervju.

Med vennlig hilsen

Andreia Ferreira

Oppgaver

 • Hva har Andreia Ferreira glemt å skrive på søknaden sin? Hva mangler?
 • Det Lune Hjørnet ønsker seg en person som tåler stress og er en god kremmer. Hva skrev Andreia i søknaden for å fortelle at hun er en god kremmer og tåler stress ?

Her er ei liste over ord og hva de betyr. Er betydningen riktig eller feil?

 • Å være lidenskapelig betyr å ha sterke følelser. Å være lidenskapelig opptatt av noe betyr at man tenker på det hele tiden.
 • Å brenne for noe betyr at man kjeder seg. Det brenner i kroppen når man sitter stille.
 • Kundeservice er et annet ord for kundebehandling.
 • Butikkselger og butikkmedarbeider er omtrent samme stilling.
 • Å trives betyr at man har det OK, ikke kjempebra, men ikke kjempedårlig heller. Det er sånn midt på treet.
 • Innebære betyr her at de forklarer hva jobben går ut på. Innebære betyr det samme som følge, bety og medføre.
 • Tidløs betyr at noe aldri går av moten.

Du er butikksjef Linda Hammer. Du har lest søknaden til Andreia, ringt og avtalt intervju. Hvilke spørsmål vil du stille Andreia på intervjuet? Skriv minst 5 spørsmål.

Skriv en søknad til Det Lune Hjørnet.

Leave a Reply