Posted on Leave a comment

En hobby – strikking

Om høsten liker jeg å strikke. Det er hobbyen min. På fritida mi strikker jeg raggsokker. I høst skal jeg strikke raggsokker til alle i familien. Det blir julegavene i år. En raggsokk er en tykk sokk vi bruker over tynne sokker. Er det kaldt bruker vi raggsokker inne og i vintersko.

For å strikke trenger jeg strikkepinner, garn og oppskrift. Jeg lærte å strikke av mamma og bestemor. Det er lenge siden jeg var barn. Derfor har jeg glemt mye av det jeg lærte. Så nå har YouTube blitt læreren min. Der finner jeg mange videoer om hvordan jeg kan strikke. Jeg er ikke så flink til å strikke, men jeg blir flinkere.

Å strikke, sy, brodere og hekle kaller vi for håndarbeid. Vi arbeider med hånda/hendene. Jeg må følge oppskrifter fordi jeg ikke vet hvordan og hva jeg skal gjøre. En oppskrift sier hvordan og hva du skal gjøre. Vi har mange typer oppskrifter, for eksempel matoppskrifter og strikkeoppskrifter. Det er ganske populært å strikke i Norge.

Spørsmål

  1. Hva er en hobby?
  2. Hva trenger vi for å strikke?
  3. Hvor kan vi finne informasjon om strikking?
  4. Bruker du YouTube for å lære? Hvilke kanaler ser du på? Hvilke kanaler vil du anbefale?
  5. Hva er hobbyen din?
  6. Hva trenger du for å gjøre hobbyen din? Trenger du et spesielt utstyr?

Leave a Reply