Posted on Leave a comment

Hvem er du? Miklos

Dette er bestefaren min, Miklos Horvath. Bestefar kom fra Ungarn. Han døde for mange år siden. Han ble en gammel mann. Jeg var veldig glad i bestefar. Han bodde hjemme hos oss. Bestefar Miklos hørte nyheter på radioen og røykte sigaretter fra morgen til kveld. Hver dag vasket han opp. Bestefar hadde av og til tunge dager. Da satt han alene på rommet sitt. Han tenkte på vanskelige ting i livet sitt. Bestefar ble født i 1915. Da var det krig i Europa. Oldemor, oldefar og bestefar flyktet da bestefar var tre år gammel. Oldemor klarte ikke flukten og døde på veien. Det er vanskelig å være barn uten mamma.

ORD

Krig

Barn i en flyktningleir.

Å flykte er verbet. Å flykte – flykter – flyktet – har flyktet

En flukt er substantivet. En flukt – flukten – flukter – fluktene

En flyktning er en person som flykter. En flyktning – flyktningen – flyktninger – flyktningene

Hun har en tung dag.

Å ha en tung dag betyr at det er en vanskelig dag.

Leave a Reply