Norskprøven ski

Hva ser du på bildet?

På bildet ser jeg to personer som går på ski i skogen. De følger ikke en ferdig skiløype, men lager den selv. Det ser ikke ut som de bruker langrennsski. Jeg tror de står slalåm. Det er mulig de driver med en lettere variant av randonnee. Sola skinner og den hvite snøen glitrer. Jeg tror bildet er tatt i Norge eller i Sverige.

Mandag morgen er feeden min full av lignende bilder på sosiale medier. Da har selvfølgelig alle jeg kjenner i Norge vært ute i skogen. De har enten akt, gått tre mil på langrenn eller stått slalåm eller snowboard. De som har sittet inne med hendene rundt nettbrettet, legger ikke ut bilder av seg selv i joggebukse med potetgullposen på magen. Det er sånt man holder for seg selv.

Etter at jeg ble far må også jeg ut i skogen både lørdag og søndag. For å være helt ærlig er det et mas. Vi bruker hundre år på å komme oss ut døra. Det er alltid en vott som er borte eller en støvel som er våt. Når vi endelig er ute av huset, er jeg varm og stressa. Og det er før vi har begynt å bevege på oss! Så sitter vi i bilkø og finner selvfølgelig ikke parkeringsplass når vi nærmer oss skogen. I baksetet er barna urolige og jeg banner altfor mye. Når vi først er ute, ja, da har vi gøy, det må jeg innrømme. Etterpå føler jeg meg også bra, litt sånn årets-far-følelse. På hjemveien slukner barna i baksetet og jeg får endelig fem minutter for meg selv. Det er nesten verdt hele turen.

Vokabular

randonnee – fjellbestigning på ski, å bruke alpint utstyr til å gå opp høye fjell for å frikjøre ned

glitre – skinne

feed – organisert strøm fra app, nettsted osv

å holde for seg selv – være stille om, ikke fortelle til andre

mas – plagsomt

slukne – i denne teksten betyr det at barna sovner, men vi bruker også dette verbet om slutte å brenne

Published by sisselofstad

Jeg er norsklærer og forfatter. På bloggen min kan du lese enkle tekster og gjøre oppgaver. Jeg håper du blir flink i norsk! Hilsen Sissel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: