Gym eller treningsstudio?

Hvor er han? På gym eller treningsstudio?

Photo by William Choquette on Pexels.com

Han er på treningsstudio. Han er på treningssenter. Han løper på tredemølle på et treningssenter. Hvorfor er han ikke på gym? Han er ikke på gym fordi gym er et fag på skolen. Når vi gjør sport/idrett på skolen med klassen, har vi gym. Faget heter kroppsøving, men det er et langt ord, så vi kaller det for gym. Det er en forkortelse for gymnastikk.

Trener de på treningssenter i klasse eller i gruppetrening?

Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

De har gruppetime med vekter. Mange treningsstudioer tilbyr gruppetimer og gruppetrening. Da trener man sammen med flere i ei gruppe. Derfor heter det gruppetime/gruppetrening. Det er en instruktør der som forklarer hva man skal gjøre. Hvorfor har de ikke klasse? De har ikke klasse fordi vi bruker klasse når vi snakker om skole, ikke trening. De er ikke på skole, men på et treningssenter.

Hva trener hun? Styrke eller muskler?

Photo by cottonbro studio on Pexels.com

Hun trener styrke. Når vi løfter vekter, trener vi styrke. Når vi trener styrke, bygger vi muskler. Hvorfor trener hun ikke muskler? Hun trener ikke muskler fordi muskler er noe vi bygger. Derfor snakker vi om små og store muskler.

Published by sisselofstad

Jeg er norsklærer og forfatter. På bloggen min kan du lese enkle tekster og gjøre oppgaver. Jeg håper du blir flink i norsk! Hilsen Sissel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: