Posted on Leave a comment

Bygdø kongsgård

Visste du at kongen har en bondegård i Oslo? Den ligger på Bygdøy og heter Bygdø Kongsgård. Du kan besøke gården hver lørdag. Da kan du hilse på dyra i fjøset og stallen. I tillegg til å levere økologisk melk til Tine Meierier, produserer gården også syltetøy. Har du lyst til å lage ditt eget syltetøy, men vet ikke hvordan du skal gå fram? Da kan du melde deg på kurs hos Bygdø Kongsgård. De driver også rideskole for barn.

Hver vår arrangerer gården kuslipp. Et kuslipp er når kuene skal ut og beite for første gang etter en lang vinter i fjøset. Da er kuene glade og løper entusiastisk rundt på enga til glede for store og små tilskuere. Det er en fin søndagsaktivitet for familier og trekker et stort publikum.

I helgene kan du nyte økologisk mat på Gartneriet kafé. De serverer kortreist mat. Når mat og drikke ikke bruker mye på transport fra bonden til matbordet, kaller vi den for kortreist. Kjøper du mat og drikke fra lokale produsenter, støtter du nærmiljøet. Kortreist mat er bra for miljøet.

Bygdø Kongsgård er verdt et besøk når du er lei bylivet eller har små barn.

et fjøs = husdyrbygningen

stall = rom eller bygning for hester

å beite = når dyr spiser gress

ei eng = gressmark

en tilskuer = person som ser på, er tilstede ved et arrangement

Leave a Reply