Posted on Leave a comment

Norskprøven familie

Hva ser du på bildet?

Dette er et bilde av en harmonisk og lykkelig familie på fire. De ligger i dobbeltsenga til foreldrene i duse pysjamaser mellom rene, hvite puter og dyner. Alt ser lyst og delikat ut. Her er det ingen flekker, skitne bleier eller brødsmuler. Selv hunden ser nybadet ut! Far og datter ler høyt mens mor og lillesøster klapper hunden. Dagslyset flommer inn fra vinduet og her er det ingen som stresser eller skal rekke noe. Derfor tror jeg bildet er tatt en lørdag eller søndag formiddag.
Alle som har familie eller ønsker å stifte familie en dag, håper på å få oppleve mange slike gode og vidunderlige stunder som vi ser på bildet. Dessverre består familielivet i hverdagen mye av å få logistikken til å gå opp. Hvem skal hente på SFO/AKS? Hva skal vi ha til middag? Turdag? Åh nei, det hadde jeg glemt. Så står man der, med dårlig samvittighet fordi det blir frossenpizza til middag i dag også, og glemmer hvor heldig man faktisk er. For det er mye sannhet i det arabiske ordtaket om at evig solskinn skaper ørken. Søsken trenger å krangle for å teste grenser og hverandre. Den norske velferdsstaten er avhengig av at både mor og far jobber og bidrar. Så får man heller tåle støv i krokene og en oppvaskkum full av skitne tallerkner og glass. Og når de virkelig gode øyeblikkene kommer, da er man klar til å nyte dem!

Leave a Reply