Posted on Leave a comment

Norskprøven familie

Hei, har Julia og Emma lyst til å sove over her fra fredag til lørdag? Vi kan hente jentene på SFO. Safia sier at Julia og Emma liker pizza, så jeg tenkte at vi kunne lage det sammen til middag. Dere kan hente jentene rundt klokka ti på lørdag. Hilsen Yara, mammaen til Safia.

Spørsmål

  • Hvem er beskjeden til?
  • Hvem er beskjeden fra?
  • Hva heter dattera til Yara?
  • Hva heter vennene til Safia?
  • Hvilken plan har Yara?
  • Hva skal de spise?
  • Når kan foreldrene til Emma og Julia hente jentene?

Hva ser du på bildet?

På bildet ser jeg en lykkelig familie med mor, far og to barn. Alle ligger i senga til foreldrene, men ingen sover. Det er lyst i soverommet og de tuller og tøyser. Mora koser og klapper på familiens hund. Jeg er ganske sikker på at det er helg og at de har god tid. Her er det ingen barn som skal på skolen eller i barnehagen. Foreldrene skal ikke på jobb. Nå er det kos og hygge.

Det er fantastisk å være sammen med familien når vi har god tid og ingen må hit eller dit. Spesielt når barna ikke krangler eller ser ned i en skjerm på mobilen eller nettbrettet. Det er øyeblikk av lykke. Dessverre skjer det ikke så ofte. I hverdagen er det mye stress og mas. Sønnen min går på fotball og spiller klarinett i skolekorpset. Dattera mi spiller håndball og synger i kor. Mannen min klatrer og spiller i band. Jeg jobber gratis for Røde Kors og studerer ved siden av full jobb. Vi er en veldig aktiv familie. Derfor er middagen så viktig for oss. Da snakker vi om hvordan dagen har vært og hvordan vi har det. Før kom barna opp i senga vår også. Nå tror jeg at de synes de er for gamle. Tiden går fort.

Ord

lykkelig – glad

tuller og tøyser – ler, er ikke seriøs, alvorlig,

god tid – har mye tid

kos og hygge – ha det fint sammen

øyeblikk – veldig kort stund

dessverre – uheldigvis

stress og mas – hard jobb, mye å gjøre, mange som vil snakke med deg og spørre om mye

Hva ser du på bildet? Skriv 50-80 ord.

Kan du fortelle om familien din? Skriv om familien din. Skriv 80 – 100 ord.

Leave a Reply