Norskprøven familie

Hva ser du på bildet?

På bildet ser jeg en lykkelig familie med mor, far og to barn. Alle ligger i senga til foreldrene, men ingen sover. Det er lyst i soverommet og de tuller og tøyser. Mora koser og klapper på familiens hund. Jeg er ganske sikker på at det er helg og at de har god tid. Her er det ingen barn som skal på skolen eller i barnehagen. Foreldrene skal ikke på jobb. Nå er det kos og hygge.

Det er fantastisk å være sammen med familien når vi har god tid og ingen må hit eller dit. Spesielt når barna ikke krangler eller ser ned i en skjerm på mobilen eller nettbrettet. Det er øyeblikk av lykke. Dessverre skjer det ikke så ofte. I hverdagen er det mye stress og mas. Sønnen min går på fotball og spiller klarinett i skolekorpset. Dattera mi spiller håndball og synger i kor. Mannen min klatrer og spiller i band. Jeg jobber gratis for Røde Kors og studerer ved siden av full jobb. Vi er en veldig aktiv familie. Derfor er middagen så viktig for oss. Da snakker vi om hvordan dagen har vært og hvordan vi har det. Før kom barna opp i senga vår også. Nå tror jeg at de synes de er for gamle. Tiden går fort.

Published by sisselofstad

Jeg er norsklærer og forfatter. På bloggen min kan du lese enkle tekster og gjøre oppgaver. Jeg håper du blir flink i norsk! Hilsen Sissel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: