Posted on Leave a comment

Hva sier kidsa?

four men sitting on platform

Serr, har du hørt om baris? Eller om å leke deilig, flus eller å være simp fra tenåringen din? Klager dattera di på at hun ble blikket i skolegården? Skjønner du ikke hva ungdommen sier og snakker om? Ikke jeg heller. Da er det bare én ting å gjøre, og det er å spørre kidsa direkte eller å google seg fram til svarene. La oss gjøre det morsomste jeg vet, å nerde og jeg beklager, det var ikke et forsøk på snikskryting fra min side. For jeg må være ærlig, det er skikkelig lættis at gamle kjerringer skal lære bort slang.

Kidsa

Kidsa er barn, unger, tenåringer, ungdommer. Det kommer fra det engelske ordet kid, som betyr barn. Vi bøyer kid som et hankjønnsord.

En kid – kidden – kidsa

Jeg har aldri hørt noen si kidsene. Når vi snakker om barn og barna i flertall pleier vi å bruke kidsa.

Hvor er kidsa? De er på fotballtrening.

Har du sett kidden? Hm, sitter sikkert på rommet med mobilen.

Serr

Serr er forkortelse for seriøst. Enkelt og greit.

Serr uttrykker sjokk over noe. Det heter alltid serr og bøyes ikke eller får andre endinger.

Du må være hjemme senest klokka elleve. Serr! Alle får være ute til tolv.

Baris

Baris er bar overkropp for gutter og menn. Det kan bøyes i hankjønn ubestemt og bestemt form, men aldri flertall.

En baris – barisen

Er det innafor med baris i byen? Jeg vet ikke.

Leke deilig

Jeg trodde at å leke deilig var et negativt uttrykk for å legge ut bilder av seg selv som utelot lite til fantasien. Eller for å si det enklere, barisbilder for gutter og bikinibilder for jenter. Bilder som skriker kropp, kropp, kropp! Det viser seg at å leke deilig også kan bety å tøffe seg og vise fram høy status gjennom penger og ting som biler, motorsykler og alt annet som er dyrt.

Å leke- leker – lekte – har lekt

Å nei, Nils leker deilig på Insta igjen! Serr? Det er bare så cringe.

Insta = Instagram

Cringe = kommer fra engelsk og betyr kleint, at noen gjør noe som gjør deg flau eller du synes er veldig dumt og pinlig.

Flus

Flus betyr penger.

I flertall bruker vi flusa eller flusene.

Får aldri nok flus!

Simp

De ungdommene jeg har snakket med, sier at det er negativt å bli kalt simp. Det betyr at gutten er så forelska at han gjør alt eller alt for mye for jenta eller gutten han er forelska i. Før kalte vi det for å være en tøffel, nå heter det visst simp.

Det kan være et verb og et adjektiv.

Å simpe for noen

Jeg vet ikke hvordan simp bøyes. Beklager.

Å være simp.

Ikke vær simp a’.

PS. Er man gift og gjør alt kona sier, er man kjerringstyrt. Det betyr at kona bestemmer alt. Det er hun som styrer og er sjef.

Blikking

Blikking er noe jenter driver med. Jeg har aldri hørt om gutter som blikker. Å blikke noen eller blikking kommer fra substantivet et blikk. Det betyr å se på noen. Å sende noen et blikk betyr å se på noen i et kort øyeblikk. Et blikk kan uttrykke forakt og hat. Det kan uttrykke kjærlighet og glede. Når jenter blikker hverandre, ser de stygt på hverandre. Blikking betyr å sende hverandre stygge, kjipe blikk. Det kan være mange grunner til at jenter blikker hverandre. De kan være misunnelige på hverandre eller synes at andre er duste og kjempeteite.

Klasseregler: Vi blikker ikke hverandre.

Kjip betyr dum, ekkel, dårlig, dust, gjerrig, ille, leit og kjedelig.

En kjip person, mange kjipe regler og et kjipt opplegg.

Å nerde og å være en nerd

Å nerde betyr å være ekstremt opptatt av noe, et tema, sak eller ha en interesse.

Å nerde – nerder – nerdet – har nerdet

Du kan si å nerde eller å nørde. Begge deler er korrekt.

Man kan også være en nerd. Da er man en person som bare snakker om ett tema. Nerder er ofte intelligente og ikke så sosiale av seg. De liker seg alene slik at de kan dyrke sin hobby og interesse.

Et synonym til nerd er fagidiot. (En person som bare kan snakke om faget sitt.)

Jeg må nerde om jeg skal inn på medisinstudiet.

Snikskryting

Å snikskryte er ikke et ord kidsa bruker, men det passet inn i teksten. Å snikskryte består av to ord; en snik og å skryte.

En snik er en person som ikke oppfører seg pent. En snik smiler til mennesker fordi hen tror det vil gi penger, makt, status eller andre fordeler. Det er en person som snakker pent til andre fordi hen vil oppnå noe. En snik er en person som lurer andre.

Han og hun = hen

Å skryte er å snakke pent om seg selv til andre. Du kan skryte av utseendet ditt, tingene dine, familien din, hvor du kommer fra, utdannelsen din og jobben din. Å skryte er ikke positivt.

Å snikskryte er å late som du ikke skryter, men du gjør det likevel.

For eksempel:

Å nei, håpet at ingen skulle sitte ved siden av meg på flyet, men så kom Messi og satte seg ved siden av meg. Ja, ja, sånn er livet på første klasse. #kjipt

Her klarer man å si at

1)jeg flyr første klasse

2)Messi sitter ved siden av meg

Det er å snikskryte.

Lættis

Å ha lættis betyr å ha latterkrampe. Du ler så mye at du ikke vet hvor du skal gjøre av deg. At noe er lættis betyr at det er latterlig, morsomt og gøyalt.

Det er sykt lættis at det er et sted i Norge som heter Hell.

Likte du dette? Da liker du sikkert også denne

Leave a Reply