Posted on Leave a comment

Norskprøven halloween

Hei alle foreldre og barn i 1B!

Vi har lyst til å invitere barn og foreldre på halloweenfest på torsdag 31.oktober klokka 17.00. Er det noen av foreldrene som har tid til å pynte til festen på onsdag? Eller har muligheten til å bake en kake? Vi serverer pizza og pølser. Det blir selvfølgelig mye godteri! Fint om alle barna tar med seg bøtte. Det blir ekstra gøy hvis foreldrene også kler seg ut. Vi pleier å gå på knask eller knep rundt klokka 18.30.

Velkommen!

Hilsen Jarle og Tove, foreldrene til Charlotte.

Spørsmål

  • Hvem er invitasjonen til?
  • Hvem er invitasjonen fra?
  • Hva trenger foreldrene til Charlotte hjelp med til festen?
  • Hva serverer foreldrene til Charlotte på halloweenfesten?
  • Hva skal foreldre og barn gjøre før festen?
  • Hva skal barna ta med seg?
  • Når starter festen?
  • Når er festen over?

Skriveoppgave

Skriv et kort svar til Jarle og Tove, foreldrene til Charlotte.

Hva ser du på bildet?

På bildet ser jeg to ganske små barn foran et hus. De har på seg kostymer og holder oransje bøtter i hendene. På høyre side av barna henger det to skjeletter med kjole på seg og en heks. Det er høst, trettiførste oktober og halloween.

Jenta ved siden av skjelettene har på seg et rødt kostyme. Hun har horn i pannen og holder en stor gaffel. Hun har kledd seg ut som djevelen. Jenta ved siden av henne har på seg en sort kjole og spiss, sort hatt. Jeg tror hun skal være en heks. De står på trappa. De har enten ringt på døra for å spørre om knask eller knep. Eller så skal de gjøre det. På trappa ligger det løv, men plantene i hagen er fortsatt grønne. Huset har to dører; én hvit og én rød. Det henger en krans på den røde døra med en tegning av et gresskar i midten.

Skjelettene er like store som dørene. Skjelettet som henger nærmest veien, leser ei bok. Skjelettet i midten holder ut armene. Heksa har stor nese og smiler. Hun har på seg en sort og lilla kjole. På hodet har heksa en spiss, sort hatt. De ser skumle ut.

Barna mine elsker halloween. Tidlig i oktober henger vi opp skjeletter, edderkopper og spindelvev i leiligheten. Den trettiførste oktober kler mannen min og jeg oss ut som herr og fru Dracula. Barna kler seg ut som skjelett eller heks. På kvelden går vi rundt i nabolaget og ringer på der hvor det er lys i vinduene. Barna spør om knask eller knep. Det gjør ikke mannen min og jeg. Vi står bak og passer på. Det er vår jobb. i fjor fikk barna mye godteri i de oransje bøttene. De hadde godteri fra halloween helt til desember.

Ord i teksten

Skjelett

Heks

Skriveoppgave

Hva ser du på bildet?

Leave a Reply