Hva skjedde?

Se på bildene og velg hvilket bilde som passer til teksten.

Oppgave 1.

På søndag gikk Helga på tur i skogen. Det var november og høst. Om natten hadde det snødd. Derfor lå det på bakken et tynt lag med snø. Helga var alene. Hun trengte tid for seg selv. Det var lenge siden hun hadde vært redd for å være alene i skogen. Lufta var frisk og kjølig. Helga tenkte på hvor slitsomt det hadde vært på jobben i det siste. Om to dager skulle hun holde en stor presentasjon foran over 100 mennesker. Helga gruet seg og kjente at hun fikk vondt i magen av å tenke på det. På en bakketopp stanset hun og så på utsikten. Det var nydelig, men hun klarte ikke å nyte det. Tankene hennes handlet bare om presentasjonen. Så hørte hun plutselig en lyd. Den kom fra et tre. Helga snudde seg og så på alle trærne. Der, nesten øverst, satt et lite ekorn. Det var brunt, lite og veldig søtt. Pelsen så nesten rød ut. Like fort som det hadde dukket opp, forsvant ekornet igjen.

Oppgave 2.

Jon har tenkt på det lenge. Ekteskapet. Hvordan det ikke har fungert på mange år. Han vet ikke når det skjedde. Kanskje det kom gradvis. Nå har de ingenting å si til hverandre. Ingen felles interesser. Han er opptatt av å holde seg i form og jobben. For det er ikke lett å både være snekker og drive egen bedrift. Etter at barna kom til verden, hadde de bare snakket om hvem som skulle kjøre barna på trening, hvem som skulle lage middag og hvem som måtte gå på foreldremøte. Men vil han egentlig skille seg? Gå fra kona og barna. Nei, men han vil at de skal få det bedre. Romantikken må blomstre igjen. Så nå har han bestilt et bord på en av byens bedre restauranter. Mora hans har sagt ja til å være barnevakt. Han skal ta på seg dressen, og han håper kona vil pynte seg. Og kanskje der, med en vinflaske og tente stearinlys, finner de tilbake til hverandre igjen.

Oppgave 3.

Hva vet du om Helga? Skriv ned fakta. Hvilken informasjon mangler?

Hva vet du om Jon? Skriv ned fakta. Hvilken informasjon mangler?

Oppgave 4.

Skriv om enten Helga eller Jon. Bruk fantasien din til å fylle ut informasjon som mangler.

Her får du forslag til informasjon du kan skrive om.

Hvilken stilling har Helga? Hvor gammel er hun? Er hun gift? Hvorfor er hun redd for å holde presentasjon? Hva skal hun snakke om?

Hvordan bor Jon og familien? Bor de i rekkehus i Hokksund eller i leilighet i Tromsø? Har de to eller tre barn? Hvor lenge har de vært gift? Hvordan møtte de hverandre?

Published by sisselofstad

Jeg er norsklærer og forfatter. På bloggen min kan du lese enkle tekster og gjøre oppgaver. Jeg håper du blir flink i norsk! Hilsen Sissel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: