Hva er adjektivet?

Hva er adjektivet? Hva er beskrivelsen?

I denne teksten skal du finne riktig adjektiv. Du må først lese beskrivelsen og så velge ett av de tre adjektivene. De står under bildene. Du finner svarene helt nederst.

Oppgave 1.

Er man kritisk, blid eller trist?

Når vi smiler, er vi dette adjektivet. Når vi ler, tuller og tøyser, er vi dette adjektivet. Når vi er vennlige, er vi dette adjektivet. Mange som er milde og gode, er også dette adjektivet. Når vi er i godt humør, er vi definitivt dette adjektivet. Spesielt jenter og kvinner sier at de er dette adjektivet i jobbintervjuer. Det er et positivt ladet ord. Å få høre at man er dette adjektivet, er et kompliment. Hva er adjektivet?

kritisk blid trist

Oppgave 2.

Er man forvirra, snill eller oppgitt?

Når vi er fortvilet over en situasjon, er vi dette adjektivet. Vi kan oppleve at vi er dette når vi synes at folk gjør dumme ting. Eller over situasjoner som irriterer oss. Det er ikke en god følelse. Når vi er dette adjektivet, pleier mange å stønne eller sukke tungt. Noen himler med øynene. Det er vanlig å utstråle misnøye. Mange ser misfornøyde ut når de er dette adjektivet. Hva er adjektivet?

forvirra snill oppgitt

Oppgave 3.

Er man lattermild, kreativ eller nysgjerrig?

Når vi har lett for å le, er vi dette adjektivet. En person som synes at mye er morsomt, er dette adjektivet. En stemning kan også være dette adjektivet. Ser du en person som tar seg selv veldig høytidelig gjøre noe dumt, er det nesten umulig å unngå å bli dette adjektivet. Et synonym til dette adjektivet, er munter. Hva er adjektivet?

lattermild kreativ nysgjerrig

Oppgave 4.

Er man fornøyd, sur eller slitsom?

Når et menneske eller en situasjon er vanskelig, kan vi bruke dette adjektivet som en riktig beskrivelse. Det kan være mye som bidrar til å gjøre et individ dette. Når en person maser eller er brysom, kan vi godt si at personen er dette adjektivet. En jobb som aldri tar slutt, er også dette adjektivet. Hva er adjektivet?

fornøyd sur slitsom

Oppgave 5.

Se på bildet og finn adjektiv som beskriver følelsen.

For eksempel: Hun føler seg trist. Hun ser sur ut. Hun virker forvirra. Hun er kritisk.

Oppgave 6.

Bruk adjektivene og lag spørsmål.

For eksempel: Når blir du fornøyd? Når blir du lattermild?

Oppgave 7.

Velg ett av adjektivene og skriv om en gang du ble sur/glad/oppgitt/nysgjerrig (Du velger selv hvilket adjektiv du vil bruke.) Fortell hva som skjedde og hvorfor du reagerte slik du gjorde.

Riktige svar:

Oppgave 1: blid

Oppgave 2: oppgitt

Oppgave 3: lattermild

Oppgave 4: slitsom

Published by sisselofstad

Jeg er norsklærer og forfatter. På bloggen min kan du lese enkle tekster og gjøre oppgaver. Jeg håper du blir flink i norsk! Hilsen Sissel

One thought on “Hva er adjektivet?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: