Posted on Leave a comment

Lill Salole

Hva heter du? Jeg heter Lill Salole.

Hvor gammel er du? Jeg er førtitre (43) år.

Hvilke språk snakker du? Jeg snakker norsk og engelsk. Jeg forstår litt italiensk, amharisk og fransk.

Hva gjør du? Jeg skriver bøker. Jeg er forfatter. Boka mi heter Cross Cultural Kids.

Hva skriver du om? Jeg skriver om barn (3-12 år) og ungdom (13-20 år). De kommer fra mange land, ikke bare fra Norge. Jeg spør dem; Hvordan er det? Hva er bra? Hva er vanskelig? Hvordan kan voksne hjelpe barna?

Hvorfor er boka di viktig? Den er viktig fordi det er mange barn med mammaer og pappaer fra andre land. Det er mange barn som har flyttet til Norge fra andre land. Noen føler seg triste og annerledes. De må få hjelp til å forstå seg selv og hvem de er. De må få lære ord om sine følelser og tanker. De må få vite at de kan mye bra.

Hva er bra med å vokse opp med flere kulturer? Mange lærer å snakke flere språk. De kan mye om Norge og de kan mye om hjemlandet til mammaene og pappaene sine. De kan kanskje lage forskjellige matretter. Kjøttkaker og pirogi. Eller pølse i lompe og chicken tikka. De kjenner mange slags mennesker. De kjenner norske regler, og regler fra andre land. Noen føler seg norske i barnehagen og eritreiske hjemme. Eller norske på skolen og pakistanske hjemme.

Hvor har du bodd? Jeg har bodd i Italia, England, Nederland, Zimbabwe, Norge og Etiopia. Jeg har familie i mange land.
Jeg har også skrevet et hefte for å hjelpe foreldre som vil snakke med sine barn om hvordan det er å vokse opp med flere kulturer. Det heter “Hvordan finne tilhørighet uten å miste seg selv”. Du kan lese heftet på russisk, litauisk, tigrinja, farsi, urdu, somali, arabisk, polsk, engelsk og norsk. Her er lenke.https://www.vfb.no/artikler/identitet-og-tilhorighet/
Vil du lese om boka mi? Trykk på lenken. https://www.gyldendal.no/Faglitteratur/Sosial-og-helsefag/Tverrfaglige-emner/Cross-Cultural-Kids

ORD

en/ei bok – boken/boka – bøker – bøkene

en mamma – mammaen – mammaer – mammaene

en pappa – pappaen – pappaer – pappaene

å flytte – flytter – flyttet – har flyttet

å føle seg – føler seg – følte seg – har følt seg

trist – triste

en følelse – følelsen – følelser – følelsene

å vokse opp – vokser opp – vokste opp – har vokst opp

å kjenne – kjenner – kjente – har kjent

å bo – bor – bodde – har bodd

et hefte – heftet – hefter – heftene

Leave a Reply