Norskprøven basket

Hva ser du på bildet?

På bildet ser jeg fire unge menn som spiller basket. Sola skinner og svetten renner. De skyter, dribler og løper. I bakgrunnen ligger ei sandstrand. Det glitrer i lyseblått hav. Himmelen er skyfri. Jeg tror bildet er tatt i California.

Basket er en populær idrett i verden, spesielt i USA. Det er et ballspill og en lagidrett. Hvert lag har fem spillere. Laget som skårer flest mål, vinner. Det er viktig å ha gode ferdigheter innen skyte -, drible og sentreteknikker. Å sentre betyr å kaste ballen til en medspiller. Spillet har fire omganger, men tida kan variere fordi det ofte legges til ekstra tid.

Jeg elsker å konkurrere. Spesielt når jeg vinner, og det gjør jeg ofte. Jeg er en dyktig forsvarsspiller. Det er vanlig med to strategier i forsvarsspill. Soneforsvar betyr at man passer på sonen sin. Mann-til-mann eller dame-til-dame betyr at man passer på en bestemt spiller. Jeg er like rå til begge deler. Men når det gjelder skyting, har jeg et forbedringspotensial. Derfor kan jeg ikke skryte av å være en måltjuv. Det gjør ikke noe så lenge man husker på at basket er et lagspill. Alle bidrar til seieren.

Da jeg var barn, drømte jeg om å spille for LA Lakers. I all hemmelighet gjør jeg det fortsatt, men nå har jeg innsett at jeg er for gammel. Så nå sier jeg til alle at drømmen min er å være tilskuer og se LA Lakers spille. Det er en langt mer realistisk fantasi.

Published by sisselofstad

Jeg er norsklærer og forfatter. På bloggen min kan du lese enkle tekster og gjøre oppgaver. Jeg håper du blir flink i norsk! Hilsen Sissel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: