Yrker

Hva kan de gjøre? Hvilke yrker passer de til? Hvilke yrker bør de velge?

Hva skal jeg bli? Det er et godt spørsmål. I denne oppgaven skal du få lov til å være karriereveileder. Du skal lese om fire forskjellige personer med ulike interesser og talenter. Basert på det du leser, skal du velge yrker de passer til.

JONAS

Jonas liker biler og datamaskiner. Når noe går i stykker, liker han å reparere skaden selv. Han er flink med hendene sine. I helgene står ofte Jonas på kjøkkenet og lager nydelig mat til familie og venner. Jonas snakker engelsk og norsk. Han er praktisk, nøyaktig og kan konsentrere seg i mange timer om ett problem.

SANNE

Sanne elsker språk, kunst og kultur. Fra hun var seksten år har hun reist alene og sammen med venner til eksotiske steder. Sanne liker å snakke med mennesker. Hun vil gjerne hjelpe andre mennesker. På fritida driver hun en populær blogg. Hun er flink til å ta bilder. Vennene hennes sier at hun er snill, nysgjerrig og tålmodig. Spesielt med barn.

MARTIN

Martin er veldig flink på skolen. Han får gode karakterer. Martin bruker mye tid på skolearbeid. Hver dag sitter han i mange timer med lekser. Martin liker ikke sport. Han er interessert i samfunnet, politikk og filosofi. På fritida liker han å diskutere på nettet. Martin er flink i språk, leser fort og forstår mye. Han er ikke praktisk. I fjor fikk Martin en ny hobby; sjakk.

ANNE-BRITT

Anne-Britt er glad og positiv. Hun forstår mennesker. Anne-Britt prater og smiler til alle hun møter. Hun er ikke sjenert. Anne-Britt liker å invitere folk hjem til seg. Festene hennes er veldig populære. Hun pynter huset og serverer god mat. Hver måned selger hun gamle klær på nettet. Hun er flink til å få mange penger for de gamle klærne. Anne-Britt er ganske praktisk. Hun pleier å fikse ting i huset selv. Når Anne-Britt skal slappe av, ringer hun ei venninne. Anne-Britt elsker å snakke i telefonen.

 

 

Published by sisselofstad

Jeg er norsklærer og forfatter. På bloggen min kan du lese enkle tekster og gjøre oppgaver. Jeg håper du blir flink i norsk! Hilsen Sissel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: